Hola , este es mi blog de informática . Aquí puedes ver mis trabajos de informática durante el curso

viernes, 16 de mayo de 2014

Formats de vídeo

En el video el mode de funcionament és semblant , de manera que hi ha formats de vídeo i còdecs de compressió de vídeo . Alguns formats de video ademeten diferents codecs de compressió . Aquest tipus de formats reben el nom de contendiros .

Formats de vídeo
Característiques
Avi

És un contenidor que emmagatzema la información per capes : una per a vídeo i una altra per so. El vídeo es pot desar sense comprimir o se li poden aplicar diferents còdecs.
Mpg
És un contenidor normalment per a còdecs  també anomenats mpeg , tot i que n’admet d’altres . És el format més utilitzat en les baixades de pel·lícules de cinema a través d’Internet.
Wmv
És el format   de Microsoft usat de manera nativa per Windows Media Player i integrat als sistemes operatius 200 server , XP i Vista . En les últimes versions admet alta definició . La versió per a l’emissió de vídeo en temps real té extensió asf . Es crea mitjançant un codificador que Microsoft distribueix gratuïtament.
Rm
És un dels formats més usats en la transmissió de video per internet propietat de Real Networks amb codificació propia . Li cal el seu propi visor , el seu servidor per a la transmissió i el seu codifiacor per a la creació dels fitxers .
Mov
És el format utilitzat de manera nativa pels sistemes Macintosh .Aplica un códec molt eficaç , anomenat Sorensen , que aconsegueix fitxers de qualitat aceptable amb una mida força reduïda.
Flv
És el format de vídeo natiu per als fitxers flash . És molt utilitzat en els disposits de video per internet.

lunes, 5 de mayo de 2014

Karaoke

1.Digitalitza un fitxer de música del teu artista preferit a partir del CD original i importa el fitxer mp3 resultant a l'Audacity .
2.Des del tauler del control de la pista , fes clic a l'opció Divideix ña pista esterofonica .
3.Selecciona la pista de sota , que es correspon amb el canal dret de l'estero i aplica l'efecte inverteix.
4.Des del tauler de control de les dues pistes fes clic a mono.
5.Al menú Pistes , escull l'opció Mescla i genera.


miércoles, 30 de abril de 2014

Crear audio en audacity

1.Ens descargem audacity i el codecs.
2. Grabem la nostra veu o una canço convertida en mP3.
3.Ens registrem a Goear.
.Pujem l'audio que em registrat a Goear .
4. Insertem l'audio al blog.



lunes, 28 de abril de 2014

Formats bàsics i sistemes de compressió

El format d'audio
En general , un fitxer sonor pot ser de dos tipus :
·Obtingut mitjançant mostreig . Significa que cada cert interval , anomenat bitrate , s'enregistra el so analògic , per exemple , a través d'un microfon .
·Reproduït a partir de formulacions matemàtiques aplicades a bancs sonors . Els sistemes MIDI en són un exemple .
La compressió de fotxers d'audio
Un sistema de compressió és un conjunt d'algoritmes matemàtics que , aplicats al fitxer de mostreig , permeten reduir-ne la mida.
Formats i còdecs
No és el mateix format que còdec.
·El format és la manera com es genera el fitxer.
·El codec es l'argoritme de compressió que s'utilitza perquè ocupi menys espai.

Enllaç de pagines per descargar codecs:
http://www.softonic.com/s/codecs

miércoles, 23 de abril de 2014

Introducció

Multimèdia : dit de la tècnica , l'aparell , etc., que combina diversos mitjans tècnics d'informació .
Es considera que el multimèdia és tan antic com la comunicació humana, ja que en una conversa normal l'expressió és tant vocal (so) com gestual (imatge).
Això no obstant, el concepte multimèdia modern té el seu germen al 1945 quan l'enginyer i científic nord-americà Vannevar Bush, a l'article «As we may think», va proposar que els ordinadors s'utilitzessin com a suport del treball intel·lectual. Aquesta era una idea innovadora en una època on hom considerava els ordinadors com a caríssimes màquines per a fer càlculs. Arran d'això, Bush va dissenyar una màquina coneguda amb el nom de Memex ("Memory Extension") que permetria registrar, consultar i manipular associativament idees i esdeveniments acumulats de la cultura. Malgrat tot, en aquell moment aquesta concepció no era factible de construir per raons tecnològiques i eventualment va ser oblidada. Encara que mai es va fer la màquina ideada per Bush, posseïa totes les característiques ara associades amb el treball multimèdia.
Als anys 60, amb l'auge de les aplicacions multimèdia per a ordenador aquest terme va entrar a formar part del llenguatge habitual de la societat. S'ha constatat que, quan un programa d'ordinador, un document o una presentació combina adequadament els mitjans, es millora notablement l'atenció, la compressió i l'aprenentatge, ja que s'acosta una mica més a la manera habitual en què els éssers humans es comuniquen, quan empren diversos sentits per a comprendre un mateix objecte o concepte.
La utilització de tècniques multimèdia va permetre el desenvolupament de l'hipertext, una manera de lligar temes mitjançant paraules en els textos permetent l'accés a temes d'interès específic en un o diversos documents sense haver de llegir-los completament fent clic amb el ratolí en les paraules remarcades (subratllades o d'un color diferent) relacionades amb allò que el lector cerca. El programa mostra immediatament en la pantalla altres documents que contenen el text relacionat amb la paraula seleccionada. Fins i tot, es poden posar marques de posició ("bookmarks") que permetin posteriorment refer de forma senzilla l'itinerari de la cerca. Així es controla l'ordre de lectura i l'aparició de les dades en la pantalla, d'una manera més semblant a la manera humana de relacionar pensaments, en la qual el cervell va responent per lliure associació d'idees, i no seguint un fil únic i lineal.
Però la vinculació interactiva no es limita a textos solament. També es pot interaccionar amb sons, animacions i serveis d'Internet relacionats amb el tema que s'està tractant, la qual cosa ha donat origen a un nou concepte: Hipermèdia, resultat de la fusió dels conceptes hipertext i multimèdia. Els sistemes d'hipermèdia poden entendre's com a organització d'informació textual, gràfica i sonora a través de vincles que creen associacions entre informació relacionada dintre del sistema.
Actualment aquests termes es confonen i identifiquen entre si, de tal forma que en anomenar un dels conceptes anteriors (hipermèdia, hipertext o multimèdia) de forma instintiva i gairebé automàtica es pensa en els altres dos. Fruit d'aquesta interrelació d'idees i donades suport per noves necessitats de treball apareixen una sèrie d'eines ofimàtiques orientades ja no com processadors de textos, sinó com processadors hipermèdia. Aquestes aplicacions combinen certes característiques de l'hipertext dintre de documents amb elements informatius molt diversos. L' hipermèdia, i molt especialment l'hipertext, és la base funcional i estructural de la Web (World Wide Web), la xarxa mundial d'informació més utilitzada en Internet.
El multimèdia és l'ús de diversos mitjans (i.g. text, àudio, gràfics, animació, vídeo, i interactivitat) de transport de la informació, i també es refereix a l'ús de la informàtica de crear i emmagatzemar el contingut de l'experiència multimèdia. Mentre que la informació es presenta en diversos formats, el multimèdia realça l'experiència de l'usuari i la fa més fàcil i més ràpida per a prendre la informació. La presentació de la informació en diversos formats no és res de nou, però els multimèdia impliquen generalment la presentació de la informació en diversos formats digitals.
El 1965 el terme multimèdia va ser utilitzat per a descriure "l'esclatar inevitable del Plàstic", un funcionament que va combinar música de rock, el cinema i l'art del funcionament.

miércoles, 19 de febrero de 2014

miércoles, 12 de febrero de 2014

TIPUS DE FITXERS DE MAPES DE PUNTS I PROGRAMES D'EDICIÓ GRÀFICA

Extensió
Tipus de fitxer
Característiques
Bmp
Bit Mapped Picture
Format propo de Microsoft Paint
Tif o riff
Tagged Image File Format
A més de la imatge propiament dita , també emmagatzema etiquetes per al seu tractament posterior.
Gif
Graphics Interchange Format
És molt utiliztat a les pàgines web . Admet compressió sense perdua de qualitat . Admet un color com transparent i permet unir diverses imatges per crear sensació de moviment.
Pict o pct
Picture (imatge)
És el format d’imatges de Microsoft . Admet color veritable , transparencia i comprenssio sense perdua.
Png
Portable Network Graphics
Un format lliure amb algoritme de compressio propi que disposa de color veritable i transparencia . És el format que utilitzen aplicacions molt populars com ara Macromedia Fireworks .
Jpg o jpeg
Joint Photographic Experts Group
Admet compressio per amb perdua de qualitat . Es basa en dues propietats de l’ull :
·Percebem millor la brillantor que el color.
·Notem més les variacions de brillantor a les superficies homogenies que en d’altres amb grans canvis entre si.
Psd
Photoshop Document
Admet color veritable , capes i efectes múltiples . Pero no s’utilitza gaire per transmetre imatges per Internet a causa de les seves grans dimensions .
Raw
Format brut                   ( raw – cru en anglès )
Conté la información de la imatge tal com va ser capturada pel sensor sense manipular . Per això genera un fitxer de grans dimensions.


Apliació
Funcionalitat
Plataforma
Descripció
Corel Draw
Dibuix vectorial
Windows
És molt potent. Es distribueix conjuntament amb moltes imatges predissenyades i fonts de text.
Illustrator
Dibuix vectorial
Windows/Mac OS
S’integra molt bé amb Photoshop.
Inkscape*
Dibuix vectorial
Linux/ Windows/Mac OS
És senblant a Corel Draw o Illustrator.
Autocad
Arquitectura i enginyeria
Windows
Es l’aplicació més potent per al disseny d’arquitectura i enginyeria.
QCad
Arquitectura i enginyeria
Windows/Linux
És una bona alternativa a l’Autocad.
3D Studio MAX
Disseny 3D
Windows
S’utilizta per al disseny en 3D.
Blender*
Disseny 3D
Windows/Linux
Constitueix uuna alternativa al 3D Studio.
ACDSee

Edició d’imatges
Windows/Mac OS
És l’aplicació més utilitzada en àmbits professionals.
El Gimp*
Edició d’imatges
Linux/ Windows/Mac OS
S’assembla al Photoshop.

lunes, 13 de enero de 2014

Administració de xarxa i seguretat

 COMPROVAR LA CONFIGURACIÓ DE LA XARXA
El comandament ping ( Packet Internet Groper)
El comandament ping envia una sèrie de paquets de dades a una adreça de xarxa concreta . És molt similiar a GNU/Linux i a Windows. L'única diferència és que a Windows s'envien quatre paquets i a GNU/Linux es produeix un eniament continu fins que finalitzem l'orde CTRA+Z
Es comprova la configuració correcta de la targeta de xarxa i la comunicació amb el router
A Windows els passos que has de seguir son el següents:
1.Accedeix al botó Inicia.
2.Selecciona l'opció del menu executa.
3.Escriu cmd a la finestra executa.

4.S'obre la consola del Windows i ja pots executar ping











ACCÉS AL ROUTER
Per accedir al rouyter es necesita la seva adreça IP i en alguns casos el num de usuari i la contrasenya d'administració.
1.Obre el navegador i escriu l'adreça IP del router a la finestra d'adreces.
2.Generalment hauras d'introduir un nom d'usuari i la contrasenya per accedir a la configuració del router.
3.Accedeix a les diferents opcions de configuració i anota'n els valors.


















TEST DE VELOCITAT













viernes, 10 de enero de 2014

Configuració de la xarxa. Protocols TCP/IP
Adreça MAC
Perque un ordinador es pugui connectar a una xarxa cal que tingui un dispositiu que tradueixi les ordres que s'intercanvien entre l'ordinador i el mitjà cable , fibra o mitja sense fil . D'això se n'encarga l'adaptador de xarxa. A cada adaptador de xarxa se li assigna de fàbrica un número o adreça MAC.
Protocols de comunicació
Encara que un ordinador disposi de targeta Ethernet no estem segurs que pugui connectar a una xarxa . Cal que li indiquem quin llenguatge ha d'utilitzar per comunicar-se amb la resta dels dispositius de la xarxa . El protocol TCP/IP és el més utiliztat per configurar una LAN .També es coneix com el protocol Internet
Identificació d'equips : adreces IP
El que més ens interessa a l'hora de configurar una xarxa d'ordinadors és conèixer com s'identifica cada equip de xarxes i quins paràmetres hem d'establir perquè la comunicació sigui perfecta.
·Adreça IP: correspon a l'adreça de l'equip dins la xarxa . Es compon de dues parts : l'adreça de xarxa i l'adreça de host.
·Màscara de subxarxa: es tracta d'un altre conjunt de quatre octets binaris que indiquen quina part de l'adreça IP de l'equip correspon a la xarxa i quina a l'ordinador.

14.Per esbrinar quina adreça té un equip , tant a Linux com a Windows , hem d'accedir a la consola del sistema i executar un comandament:
a) A Windows escriu: iponfig/all.











 CONFIGURAR UNA TARGETA DE XARXA AL WINDOWS